Bestellen:

OPERATIE VUURNEVEL

1941: Kelner Pieter Visser bedenkt een plan om Adolf Hitler tijdens zijn bezoek aan Nederland te elimineren. Alleen tijdens de uitvoering loopt het anders dan dat Visser had gehoopt.  
Heden: Beroeps brandweerduiker Victor Vuurenberg maakt samen met zijn duikmaten een nachtduik in een haven en doet daarbij een lugubere ontdekking. Ze vinden een lichaam dat doorboord is met een harpoenpijl. Hij vindt ook een onderwatercamera.
Vuurenberg komt erachter dat de camera van een vrouw is die onder water is aangevallen. Ze heeft haar aanvaller gefotografeerd, het is de man die geharpoeneerd is. De vrouw wordt later kilometers verder in het bos gevonden met een complete duikuitrusting aan, ze ligt in coma.
De recherche kan het raadsel van de dode duiker en in coma liggende vrouw niet oplossen en sluit de zaak. Ze hebben wel wat anders aan hun hoofd, zoals het opsporen van een verdwenen dubieuze miljardair en een onopgelost dossier uit 1985 dat ondertussen een zware last is geworden voor Inspecteur Rick Blaack.

Omdat nieuwsgierigheid een sterke eigenschap van Vuurenberg is, besluit hij zelf een poging te doen om de zaak op te lossen. Hij kan niet vermoeden dat hij op een complot stuit waarbij alle belangrijke wereldleiders dreigen te worden vermoord. Het wordt helemaal bizar als blijkt dat dit moordplan al aan het begin van de Tweede Wereldoorlog is bedacht, en wel door Pieter Visser.
Het wordt een race tegen de klok, of beter gezegd: tegen het verleden…